Előljáróban csak annyit, hogy nem is a szövegszerkesztő, hanem a böngészőm volt a hibás, mert a jobb alsó sarokban, egy gyöszi kis felirattal adta tudtomra, hogy ő bizony blokkolja a felugró ablakot, amivel meg a képet lehet beilleszteni. Túljártam az eszén, vannak képek, éljen a multimédia.

Szóval ma újra a gödör környékén jártam, és örömmel tapasztaltam, hogy csupán a csúcsközponti műtavas műkultúrműhely közvetlen környezetéből írtották ki a mi kis gerillakultúránkat, távolabb a plakátok épek, és érintetlenek. Kivéve egyet, de arról majd lejjebb. Most jöjjön néhány kép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ablakballada a Bajcsy-Zsilinszky és a József Attila sarkán egy rozsdás villanyoszlopon.

 


  

 

 

 

 

 

 

 

 

És Gödör ugyanannak az oszlopnak a másik oldalán.

 


 

 

 

 

 

 Különböző kulturális izgalmak egy kikerülés irányát jelző tábla hátoldalán. De van bringa is, eladó.

 


 

 

 

 

 

 

 

 Egy Gödör megmaradt a Gödör szélén is. A légy minden bizonnyal értékeli a kommandót.

 


 

Ennyi vizuális ingerlés egyszerre elég is, jöjjön egy kis szöveg: aki jár mostanában a Gödör környékén, bizonyára észreveszi azt a szép aszfaltrajzot, ami épp ottjártamkor készült. Gondoltam, milyen jó is ez, nem csak mi kultúrkommandózunk, más is teszi a dolgát. Aztán kiderült, hogy a T-nek festenek egy reklámot, hát így már annyira nem tetszett a dolog, de végülis még mindig jobb, mintha szórólapokat osztogatnának apró magenta-színű miniruhában csinos hostess-lánykák. Na, nem mintha a csinos hostess-lánykákkal baj lenne, de a miniruhához már hideg van, és így legalább nem keletkezik szemét. A reklám meg így is kiszúrja mindenki szemét. (Jó, ez elég gyenge volt, de nem tudtam kihagyni.) 

 

A festett kődarab annyira élethű lett, hogy a szemfüles street-art művész óvatosan lép rá, nehogy kibicsakljon (ezt tényleg így kell írni?) a bokája. A barátja közben lehajol, hogy a kép hátterében látszódjon, amint az egyik lány annyira megdöbben a nem mindennapi látványon, hogy hátrafordulva még mindig őket nézi, nem sejtve, hogy mindjárt nekimegy az oszlopnak.

 


 

Nos, mint azt már korábban említettem, a megmaradt plakátok egy kivételével mind érintetlenek maradtak. Akadt azonban egy műértő, akinek ráadásul nem kis grafikai tehetséget hordoznak génjei, és néhány laza tollvonással, valamint egy egyszerű rajzzal tulajdonképpen tökéletes elemzést készített az Ablakballadáról. Ráadásul tettével maradéktalanul kiegészítette és rendszerezte mély űrben kavargó gondolatainkat, s könnyed, ám rendkívül pontos definíciót adott mindannyiunk számára arról, mi is az a kultúra. Íme:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Fasz.

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkommando.blog.hu/api/trackback/id/tr711430081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huggi 2009.10.06. 11:45:23

Jók vagytok! Tetszenek a verseitek! :)
süti beállítások módosítása